Huomasin Ruotsin reissulta tultuani, että roskikseni haisi aivan järkyttävälle. Ei auttanut muuta kuin laittaa hihat heilumaan ja selvittää hajun lähde. Itse roskis - se muovikassi, ei haissut sen pahemmalle kuin roskikset tavallisestikkaan, mutta jokin haisi hyvin pahalle. Tyhjensin koko tiskialtaan alusen ja huomasin kuinka tuhriintunut se oli. Jotkin muovipussit olivat saaneet myös hajuongelmasta osakseen ja päätin samantien heittää ne pois. Lopulta löytyi ohi heitetty tai tippunut kissanruoka purkki. Huhhuh! Sanon minä.

Vapaavalinnassa työskennellessäni olen kerran törmännyt vähän samaan tilanteeseen ja ihmettelin, etten hajua heti tunnistanut. Vanha pilaantunut kissan ruoka osaa kyllä haista! No, siivouksen jälkeen huomasin hajun jokseenkin hälvenneen, mutta sinne se haju kyllä aika hyvin pinttyi, että joskone se itsekseen siitä vähän haihtuu kun hajun aiheuttaja on poissa.

Pienen keittiöni ansiosta aloin myös pohtimaan tarkoin, että mitä teen yrteilleni. Poissa oloni aikana laventelini oli päässyt kuolemaan ja osa sydämmestäni. Enhän ollut muistanut mainita poikaystävälleni, että muistaahan hän sitten kastella myös kasvit. Pidin sitä kai liian itsestään selvänä...
Siitä sitten aloin miettiä, että mitä tehdä tilan puutteelle. Omistan myös parvekkeen, mutta en ole uskaltanut laittaa kasvejani sinne, syyt:

1. Olen hajamielinen, jos ne eivät ole nenän alla, ne unohtuvat.
2. Parvekkeella on kesällä tappavan kuuma, että jos niitä ei kastele, ne kuolevat sinne hetkessä ..
ja
3. ne on jotenki kivoja keittiössä, antavat tunnelmaa ja ovat käteviä siinä vierellä ruokaa laittaessa.

Mutta, mitä tehdä tilanpuutteelle? Vanha jättikokoinen mikrokaan ei mahdu mihinkään, taikka en edes uskalla laittaa sitä kaappiin, ettei se keksi itsekseen siellä kuumentua ja aiheuttaa mitään tulipaloa pahempaa...
Jätti mikron päällekän ei juuri mahdu mitään, vaikka kovasi yritän senkin päällä kaikkea säilyttää... Tosin ne tulevat alas, kun yritän avata yläkaapin, jossa sijaitsevat leivät ja sunmuut vastaava... Lusikkahaarukka-kuivaus teline seisoo myös tiskipöydän reunamilla. Eikä se oikein kuivaus kaappiinkaan mahdu, sillä siellä sijaitsevat kaikki tavarani yleensä, koska harva niistä mahtuu kaappiinkaan... Raksuti raksuti, mitä tehdä?

Jotenkin ajattelin, että kasvit voisi nostaa jonkin päälle, mikä läpäisee valoa ja sen alle voi tunkea jotakin. Mitäs sinne alle sitten säilyttäisi? Auttaisiko se yhtään tilanpuutteeseen? Eikä kasveja juuri voi nostaakaan koska sitten tulee yläkaapit vastaan.. Ainakin se helpottaisi jossain määrin tiskipöydän kuivausta, ei tarvitsisi erikseen nostaa jokaista kasvia.

Muutenkin ylimääräisille yrteille pitäisi tehdä jotain. Säälittävä ruohosipulini, jonka olen kasvattanut seimenestä asti, ei ole saanut aikaiseksi muuta kuin pari pienen pientä vartta, mitä ei oikein tunnista ruohosipuliksi. Äitini toi minulle toisen ruohosipulin heidän mailtaan, joka oli kasvanut omia aikojaan vähän kummassa paikassa. Se kyllä kasvaa, vaikka yrittikin tehdä kuolemaa reissuni aikana. Laventeli parkani on vieläkin tuolla purkissa, koska en oikein teidä, että mitä tehdä sille kovettuneelle mullalle. Onko se viellä käypää seuraavaan istutukseen, vai mitä sille sitten tehdä?

Ahkeraliisa jonka uskoin antaneeni Äidilleni kasvaa railakkaasti ja meinaa peitota basillikan, jota yritän pelastaa. Pitäisi mokoma liisa vaihtaa toiseen purkkiin. Missäs sitten alkaa vaihtamaan kun parvekkeella ei oikein voi, kun siellä on matot.. Vessa on niin ahdas, että saa hengenahdistuksia.. Niin, että.. sitten se siirtyy taas seuraavaan ahkeraan päivään ja huomaa taas siirtävänsä sen seuraavaan.

Miksi tehdä tänään jotain minkä voi tehdä huomenna.. tai ylihuomenna.. tai... yli ylihuomenna.. tai ensiviikolla... tai ensikuussa.. tai.. no sitten huomaa asioiden olevan jo melkein liian myöhäistä..

Se siitä ahkeruudesta..
Pian huomaa pyöritelleen samoja ongelmia vuoden ajan, eikä ole päässyt puusta pidemmälle, että mitä tehdä kaikille ahtaus ongelmille.
Vastaus: muuta isompaan kämppään.. Joo, juu.. miksei, mutta tässä on kohtuu vuokra, olen melko lähellä kouluani ja työpaikkani...

Hanki enemmän säilytys tilaa? Seinät loppuvat kesken ja jos laittaa korkeammalle, minä about 160 senttinen ihminen en ylety, eikä poikaystävänikään ole aina paikalla.
Hanki jakkara.. olen yrittänyt hankkia jakkaraa kohta yli puoli vuotta, mutta... tähän asti olen saanut puhista tuolin avulla.  

Takaisin lähtöpisteeseen ja halleluja.