Suorastaan syntisen pitkästä aikaa kirjaudun tänne, mitä on tapahtunut? Miksi en ole skriivaillut? Jos joku on tätä joskus jopa lukenut, hän on miettinyt, että näinkö pian tämä blogi kuoli? No, ei tässä mitään. Välillä pitää ottaa rennosti. Nyt päätin, että jokatapauksessa otan itseäni niskasta kiinni ja kirjoitan tänne edes jotain.

Kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut. Tarvitsi ihan tarkistaa kummalla puolen vuotta olen viimeksi kirjoitellut. Sillä aloin miettimään, että kirjoitinko valmistumisestani ja muusta. Eli tuossa ennen joulua tuli valmistuttua artesaaniksi, löysin poikaystäväni kanssa asunnon ja asustelen tällä hetkellä taas vanhempieni luona ja olen taas töissä samassa vapiksessa kun vuosia aikaisemmin.

Kysymyksiä on, mitä tapahtuu syksyllä? Olen hakenut muutamaan kouluun, huom.. aika sanatarkasti muutamaan. Olisi pitänyt hakea useampaan, mutta minkäs teet jos alan kouluja on vähässä? Amk:n hakeminen meni siinä samassa ohi suun.. Höh... Noh, nyt odotellaan jännityksellä mitä tapahtuu.. Jos en pääse opiskelemaan, mitä kyllä tässä toivoisin että pääsisi, niin tarvitsee alkaa etsiä töitä. Tosin tämä työllisyys tilanne ei auta asiaa ollenkaan ja siksi olen tehnytkin töitä ihan hullunlailla, että jos töitä tai koulua ei minulle siunaannu, niin on edes vähäksi aikaa rahaa.

Niin ja kun kesä yllätti, yllätti myös järkyttävä määrä siitepölyä. Viimevuosina en ole kärsinyt juuri ollenkaan siitepöly allergiasta, mutta tänä vuonna olen hangannut silmäni päästäni ja aivastellut niin, että jokainen tietää.. Nenä vuotaa ja väsyttää. Plaaahh.. Onhan se kiva että on lämmin ja kesä, mutta... tämä on vähän epäreilua. Ja vaikka nyt on satanut niin, että koko perniö meinasi huuhtoutua sen mukana, niin siltikin.. tälläkin hetkellä silmiäni kutiaa..

Toisaalta halajan kovasti ulkomaille, mutta siinä menee taas hieman ristiin ajatukset.. tyyliin "hetkinen, juuri muutin poikaystäväni kanssa yhteen ja sitten lähdenkin vaikka aupairiksi jonnekin puoleksi vuodeksi? whaaat?". No, elämä vie eteenpäin ja jos sitä ollaan työtömänä niin on hetki aikaa laittaa kämppää kuntoon :P

Meillä on siinä viherhuone, jonka sisustaminen kutkuttaa minua aika paljon. Märkätilojen seinät on jostain syystä kumman siniharmaat ja kun se joka on joskus päättänyt maalata ne sen värisiksi, ei ole ottanut huomiota, että ovet ovat yleensä hieman erimateriaalia kuin ne seinät (en osaa edes sanoa, mitä ihmeet materiaalia ne seinät ovat), niin ovet loistavat melkein turkoosina kun auringon valo osuu niihin. Jeij..

Yhtenä päivänä sain loisto idean, haluan maalata märkätilojen seinät limenvihreäksi, ei ehkä ihan ihan limenvihreäksi, mutta raikas vihreä. Tarkoitan siis seiniä jotka ovat huoneiston puolella, en siis vessan tai suihkun seiniä. Srtömsöstä ideoita saadessani haluaisin hirveästi kiivi taulut tummanruskeine kehyksineen. Jalkalistat voisi maalata samansävyisiksi.

Ajattelin myös, että makuhuoneeseen voisi tuoda hieman merellistä henkeä. Ehkä valtava merenkuohuinen tauli sängyn taakse? Tai poikaystäväni valokuva mestariteos (hän tykkää valokuvata ja omistaa muutaman kameran, ei sen puoleen itsekkin tykkään valokuvata ja haluaisin isomman kameran kun pienen, mutta hyvä, taskukameran). Torilta kerran ostin valtavat vanhan ikkunaruudun. Haaveilin, että siitä voisi tehdä sängynpäädyn mutta se ei aivan riitä. Nyt mietin, että mihin sen lykkäisi? Olen myös ajatellut, että hieman pimeähkölle käytävälle olisi kiva saada paljon kynttilä paikkoja ja mahdollisesti ystävistä ja rakkaista valokuvia. Kynttilät loimuaisivat valkuvakehysten lomassa. -> ongelma... liian lähellä seinää kynttilät voivat tummuttaa sitä ja toiseksi raamit voivat myös kärsiä.

Kämppä on kiva, mutta lattia on tavattoman hirveässä kunnossa.. Miten saada muovilattiasta irti kauheat ruskeat jäljet? Jos niitä ei saa irti, tarvitsee levittää mattoja ympäri kämppää. Huomenna menen muuttamaan poikaystäväni tavaroita kämppäämme, tällä kertaa otan tusinan taika/ihmesieniä mukaan (en ikinä muista kummalla nimellä niitä kutsutaan), pullon kloritia (olkoonkin epäluontoystävällistä) ja jynssään koko kämpän lattiasta kattoon. Saattaa olla, että lähden jo tänä iltana jynssäämään paikkoja.. Who knows.. Toisaalta pääsen melko myöhää töitä, että saa nyt nähdä.

Kuvia lisään tänne myöhemmin, kamerani on jossain ja kuvia ei tässä koneessa ole juurikaan. Ehkä huomisen jälkeen kun olen saanut kuvattua hienot jäljet lattiassa ja niin pois päin.