Joka päivä tulee opittua paljon tai enemmän tai vähemmän asioita. Toisille jokin asia on itsestään selvyys, mutta toisille ei. Mitä muut voivat oppia oppimastani? Ottakaa selvää.

 

Keksisin juuri hetki sitten, että voisin alkaa pitää täällä oppimispäiväkirjaa eli juuri sitä mitä nimikin kertoo.

Mitäs minä sitten opin tänään? Siinä vasta kysymys, tai siis paljonhan minä oppisinkin, mutta mistä aloittaa?

No ihan aluksi kävin päivällä hyvän ystäväni luona vähän sukkaopissa. Elikkä siis sukan kudonta opissa. Kuten aikaisemmin kerroin, ei tätä jaloo taitoa minulla vielä ole. No siinähän on yhtä sun toista opittavaa ja hyvin tärkeä asia minkä haluan kertoa muillekin on..

Sukkaa aloittaessa kannattaa käyttää kaikkia puikkoja, niin aloituksesta tulee tarpeeksi joustava sitten myöhemmässä vaiheessa. Minulla ei ole kuvaa demostroida, koska sukkaa on vasta tehty pahaset 3 kierrosta (aloitin juuri äsken).

Siinä oli opetus nro 1. mutta mitäs muuta sitä on tultu opittua tänään?

Ei ehkä tärkeää mutta kiva tietää, amerikassa myydään 4 sukkapuikon settejä. Siellä kudotaan sukat 3 puikolla ja työstävällä puikolla. Tai näin ymmärsin. Ota ja tiedä.

Opetus nro 3. Teen itselleni päättäjäis pukua ja sen yläosassa on monen monta palaa. Käyn kansalaisopistolla kokoamassa urotyötäni ja tänään sain sitten oppia, että palat kannattaa levittää pöydälle, juuri siinä järkestyksessä kuin ne tulee itse työhön. Sitten nuppineuloilla tai harsien vähän kiinni ja sitten vasta ommellaan kasaan. Näin kukaan paloista ei karkaa minnekään.

Nro 4. Marjakiisseli maistuu edelleen paremmalta lämpimänä. Lämmitin sen mikrossa ja maistuu yhä yhtä hyvälle.

Ja nro 5. Käy katsomassa!

Kuuluuko oppimispäiväkirjaan myös asiat jotka jäivät selvittämättä? No, tänään jäi selvittämättä, kuinka ystäväni miniläppäri saadaan verkkoon. Miten kaupan lankakerän langanpää saadaan siististi ulos lankakerästä, niin ettei koko lankakerän sisällys tule metrikaupalla ulos? Miten photarilla tehdään taikoja ja monen monta asiaa tuon päättäispuvun ompelemisesta...

Huomenna kohti uusia haasteita ja uusia oppeja!