Tänään jumitin melko pitkään peikonpojan puodissa ja löysin kaikkea sydäntän ilahduttavaa. Ajatus: "Olen tehnyt opinäytetyöni eteen kovasti töitä, enköhän saisi vähän palkita itseäni?".. toinen ajatus "No.. grehem.. kävinhän minä eilen elokuvissa ja mässäilin kaikkea, ostin uuden takin ja tänää siihen uudet napit jaahh... mut.. kai sitä ny ihminen kerran.. vai saako?".. kolmas ajatus "Tästä itsensä palkitsemisesta tulee loputon kierre, kokoajan sitä keksii jotain millä voisi palkita itsensä, mutta kuinka pitkään sitä voi yhestä työstä itseään palkita?"

Siinä ihmettelemistä ja tuumimista kerrakseen.

"Niin niin, mutta kato ku ostan tota kivaa kangasta, niin teen siitä sitten ystävällenikin kivan pussukan vaikka?!"
" Niin tai sitten jos ostan tuollaisen, niin voin antaa siitä puolet vaikka sitten toiselle ystävälleni"
"Kato, enhän mä tässä pelkästää itteäni aattele, ku tässä vähä ostan muilleki, kuten joululahjoja sun muita"
"Toi on 4,80 euroa.. tos olis vähä enemmä ja se maksaa sit jo 9,60..  Toi ihana kangas olis 6 euroa, mä haluan tonkin! Seki on 6 euroa. Mut hei! Tää on aivan ihana tän mä haluun myös ihan välttämättä, seki on 6 euroa! Ihana, ihana, ihana.. Kaikki o ihania!"
"Hmm.. 4,80 + 6 + 6 + 6.. Öhm.. 6, 12, 18... 24,80 heh... ... Ja juuri ostin 23 euron takin ja sille kympin napit ja kävin leffassa ja rahaa palaa!"

Noh, kerranhan sitä täällä eletään.

Täällä näkyy Uffilta löydetty vanha Suomalainen takki, jota hieman muokkasin. Napit esittelyssä ensin.

Vanha on tuo kiiltävä tuolla ja uudet ovat tuollaisia mattapintaisia. Ajattelin, että kiiltävä nappi saattaa tuoda liiankin hyvin kontrastia ja takki näyttää sitten vähä kulahtaneelta. Mielestäni mattapintaiset olivat hieman kivemmat. Vanhat napit olivat tumman ruskeita, mutta tässä kuvassa se ei kovin hyvin näy

Takki ennen tuunaamista. Se oli tosi iso. Löysin edellisen omistajan tuunaamisen jäljet takista ja omalla tavallani periaatteessa toin takin takaisin sille tasolle missä se oli ennen ollut. 

Siirsin napit takaisin siihen missä näkyi edellisten nappien jättämät jäljet. Tai ainakin yritin. Sitten lisäsin vielä uuden rivin nappeja, koska pidän siitä, että takissa on kaksi nappi riviä. Noh, joku mittaus, liikahdus virhe on tullut, sillä tajusin vasta äsken kuvaa katottuani, että yksi nappi näyttää olevan alempana kuin muut. Noh tarvitsee vissiin viellä ottaa lanka ja neula esiin.

Tätä nappien siirtämistä / lisäämistä olen ennenkin harrastanut ja näin saanut isosta takista paremmin istuvamman. Eikä kukaan teidä, että takkia on muokattu hieman :D

Takki tarvitsee enää pienen heijastin kukan tai vastaavan rinnukselle ja sitten se on turvallinen ulkona liikkuessa.

 Lopputuloksena on, että tilasin kangasta ja ties mitä peikonpojasta noin 30 eurolla.. Hih..